Адвокат: Липсата на Брендо от медиите, не означава, че е изчезнал
Адвокат: Липсата на Брендо от медиите, не означава, че е изчезнал / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Това, че Евелин Банев-Брендо не се появява във вестниците и по телевизора, не означава, че е изчезнал. Мярката „неотклонение" предполага да не си сменя адреса без да уведомява органите на реда". Това заяви за „Здравей, България" по Нова телевизия адвокатът на Брендо Ина Лулчева.

В сряда вечер „Дневник" публикува информация, че соченият за кокаинов крал е напуснал страната преди няколко месеца.

„Въпросите за разговорите и местонахождението на Брендо, не предполагат отговор от защитник, защото всички разговори между адвокат и неговия клиент са поверителни. Не мога да ви кажа нито дали съм говорила с него, нито къде се намира. С оглед всичко, изговорено в годините, непоявяването му в общественото пространство може да се тълкува като грижа за личната сигурност, особено с оглед на случващото се в последните няколко седмици. Твърдя, че никой не знае, че той е напуснал страната. И се създава някаква истерия, включително свързването на неговия случай с други случаи с осъдени лица. Брендо е невинен според Конституцията, защото такова е становището на Софийския апелативен съд", коментира адвокат Лулчева.

Евелин Банев-Брендо не е обявяван за издирване. Това съобщи в четвъртък вътрешният министър Веселин Вучков. По думите на директора на СДВР Младен Маринов, на 11 юли 2014 г. мярката за неотклонение на Брендо е била променена. В този ден е бил и последният подпис, който той е положил при проверка от полицията.

Източник: Novanews.bg