239 млн. лв. дава кабинетът за неотложни разходи до края на 2006 г.
239 млн. лв. дава кабинетът за неотложни разходи до края на 2006 г. / netinfo

Правителството ще предостави 239 милиона лева допълнителни бюджетни кредити за покриване на най-неотложните разходи до края на 2006 г., съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Средствата са за сметка на преизпълнение на приходите, за сметка на резерва за структурни реформи и на очаквани икономии на разходи по републиканския бюджет.

По 27 милиона лева се предоставят на Министерствата на отбраната и на вътрешните работи. Парите за Министерство на отбраната ще бъдат за продължаване процеса на модернизация на въоръжените сили. Средствата за МВР ще бъдат за доставката на горива и смазочни материали, за текуща издръжка и за разширяване на системата за видеонаблюдение в София.

35 милиона лева са осигурените за разплащане по договорите за строителство и ремонт на пътища и за отчуждителни процедури за автомагистрала "Люлин" и Околовръстния път на София.

Министерството на здравеопазването ще получи 14 милиона лева за разплащане по договори за доставка на медикаменти и медицински изделия и капиталови разходи.

5 милиона лева са предвидени за Министерството на държавната администрация и административната реформа. Средствата се предоставят за разплащане на просрочените задължения на болница "Лозенец" и за издръжка на областните администрации.

10 милиона лева са осигурени за издръжка на училищата, финансирани от Министерството на образованието и науката. 16,778 милиона лева пък се дават за издръжка на обучението на студентите в държавните висши училища, а 1,6 милиона лева за текуща издръжка на висшите военни училища.