20 години затвор за убиеца поискаха приятели на Мишел
20 години затвор за убиеца поискаха приятели на Мишел / снимка: DarikNews.bg

"Дойдохме тук, за да се види, че ние сме за правдата, за възмездието, за справедливото дело и че тези присъди от 2 до 8 години за убийство не са нормални - независимо дали си пълнолетен или не си".

Това каза Верослав Киров - един от приятелите на убития Мишел Коцев, които се бяха събрали пред сградата на съда в Плевен, за да изразят протеста си по повод трагичния инцидент, станал миналата събота.

Трябва да се измисли закон, който да е еднакъв за всички убийци, каза Киров и посочи, че извършителят на убийството още на 13 или 14-годишна възраст е имал криминална регистрация в полицията за нанесена телесна повреда.

"След две години извършва убийство, какво още следва да направи?", попита приятелят на Мишел, който 15 минути преди нелепия инцидент е дал пари на младежа за да отиде на банкет.

"Това е зверство! Да наръгаш един човек толкова пъти и да продължаваш след това да го удряш. Това са бъдещите хора на едно поколение. Щом едно поколение се гради по този начин - с такава жестокост, какво поколение може да бъде то и ако бъде оправдан, какво ще очаква другите млади хора, виждайки, че няма закон", каза още Киров.

Според Верослав справедливата присъда за убиеца е минимум 20 години лишаване от свобода. Той сподели, че Мишел, когото погребаха тази неделя е бил много добро момче.

"Нещо, което е рядкост при младите хора. Той казваше, че иска да стане млад фермер. Да си купи кошери и да работи по новите програми", каза Киров и допълни, че Мишел е бил уважаван и от малките деца, и от пенсионерите в блока, където е живеел.

По повод изказани опасения, че Мирослав може да бъде нападнат от приятелите на Мишел, Верослав каза:

"Всички момчета са достатъчно разумни и разбраха, че не трябва да има такива действия. Те се надяват на справедлива присъда, а не на саморазправа, защото са осъзнали, че в подобен случай те ще станат същите като убиеца".

Според младежа за това, което е провокирало фаталния скандал, могат да кажат само тези, които са участвали в побоя на Мишел.

"Ние не знаем нищо за тях. Къде са те? Тези две момичета и две момчета, които са продължили да го бият и след като е бил намушкан", попита Киров.

По повод протеста на приятелите на Мишел със запалени свещи, Верослав каза: "По-добре да протестираме тихо, отколкото да сме варвари...".