16 различни ефирни часа за 16-ия рожден ден на Дарик радио
16 различни ефирни часа за 16-ия рожден ден на Дарик радио / снимкa: Sofia Photo Agency

Дарик радио празнува 16 години в ефира. Рожденият ден на медията преминава под слогана „Моята първа любов”. В празничната програма, която ще продължи 16 часа, със свои предавания ще се представят най-известните лица от политиката, културата и журналистиката.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще вдигне завесата на изненадите, заменяйки министерското си амплоа с това на радиоводещ. След него в ефира на Дарик радио ще звучат председателят на Съвет по икономика и финанси на НДСВ Владимир Каролев, министърът на отбраната Николай Цонев, Отец Никанор, заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев.

Мястото, запазено за предаването „Кой говори”, ще придобие нов аудио вид с „Адвокатите на дявола” и „Часът на братята” – Петър и Калин Дикови.

След обедните новини, представени от Нери Терзиева и Сашо Диков, един срещу друг ще се изправят министърът на образованието и науката Даниел Вълчев и водещият на предаването „Седмицата” по Дарик радио Кирил Вълчев.

Точно в 13.00 часа, в коментарната рубрика на „Моите три минути” ще влезе собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

Ранният следобед ще придобие комедиен образ с актьорите Виктор Калев, Краси Радков и Мариан Бачев.

В празника на Дарик радио ще се включат още примата на българската музика Лили Иванова, народният-представител Любен Дилов-син, заместник- министърът на външните работи Милен Керемедчиев, министърът на правосъдието Меглена Тачева, бившият председател на парламента и политик от НДСВ Огнян Герджиков.

Часът на Щурците с Кирил Маричков ще се настани в ефирното време на спортно шоу „Гонг”.

След обзорните новини с Димитър Цонев и Ирина Цонева, духът на САЩ ще пренесе бившият посланик на България във Вашингтон Елена Поптодорова. След нея за своята първа любов ще разкаже бизнесменът Христо Сираков.

Ретро-чалга времето е запазено за Сашка Васева, Радо Шишарката и Валдес, а след тях рок нюанс ще оставят Ивайло Крайчовски и Иван Лечев.

Обичайните новинарски гласове ще бъдат заменени от гласовете на телевизионния водещ Асен Григоров, на генералния директор на БНТ Уляна Пръмова, на директорът на БТА Максим Минчев, на баскетболната звезда и екс-кандидат за кмет на София Тити Папазов, на изпълнителния директор на "Нова телевизия" Силва Зурлева, на главния редактор на вестник „24 часа” Венелина Гочева. Новинари ще бъдат още първият зам.-главен редактор на вестник „Труд” Никола Кицевски и главният редактор на вестник “Стандарт” Славка Бозукова.

В празничната вечер, в галерия „Академия" ще бъде открита изложба със селекция от най-доброто, нарисувано през годините по време на пленерите „Звук и цвят", които се организират в края на всеки септември в курорта „Златни пясъци”.

 

Програмата може да прочете тук.