/ ThinkStock/Getty Images
11-годишен ученик удари учител, след което инсценира, че преподавателят го е набил. Майката на детето подала сигнал на 112, че синът ѝ е пострадал, има световъртеж и повръща. В столичното училище веднага пристигнала линейка, която откарала момчето в „Пирогов“. След като за случая се разбра в медиите, обаче, майката и детето избягаби от болницата, още преди да излязат резултатите на момчето. Учителят не е пострадал сериозно, но е подал жалба в полицията.
 
Инцидентът станал тази сутрин. По разкази на директорката на столичното училище в квартал „Модерно предградие” Величка Таседжикова третокласници имали час по физкултура на двора на училището, заедно със своя преподавател. По същото време оттам минало 11-годишното момче.
 
Докато показвал нещо на децата на терена, ученикът минал зад учителя и го ударил. Причината - учителят го карал да влезе в часа, в който ученикът не е. А въпросният ученик не обича да влиза в часове и да учи. Пречил на провеждането на час по физкултура на други ученици, на което учителят е желаел да попречи и е искал ученикът да влезе в час. Той обаче недоволен от принудата да учи, решава, че може да си реши проблема по друг начин“, каза директорката.
 
Детето си тръгнало, след което се върнало в училището заедно с майка си. Момчето ѝ било разказало, че учителят го е набил и му е много лошо и повръща.
 
Майката пожела да набеди учителя и училището, заради което се обади на 112 и каза няколко лъжи. Каза, че синът й е бил бит в училище, че се чувства зле и има нужда от спешна помощ. Нищо от това не беше вярно. Нашето медицинско лице беше в училище, никой не потърси нейната квалифицирана медицинска помощ. През цялото време детето се чувстваше съвсем добре и нямаше никакви симптоми за неразположение“, допълни директорката.
 
11-годишното момче било откарано в „Пирогов”, където са му направени изследвания. По думите на директорката, обаче, още преди да излязат резултатите, детето и майката са си тръгнали от болницата.
 
Таседжикова разказа, че момчето е било проблемно и редовно има оплаквания от него и от поведението на майка му. Според директорката до момента са взимани всички законови мерки срещу детето. Преподавателят по физкултура е подал жалба в полицията.