Животновъди посрещат с протест Кабил на АГРА
Животновъди посрещат с протест Кабил на АГРА / netinfo

Около 100 млекопроизводители от Асеновград, Съединение, Първомай и Стара Загора ще посрещнат с протест министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил пред пловдивския панаир, където в 11,30 ч той трябва да открие Meждународната селскостопанска изложба АГРА. Според Аргир Илиев от Инициативния комитет на протестиращите от месеци животновъди, те са получили разрешение за акцията от община Пловдив.

До момента 1365 млекопроизводители от Пловдивска област са подали заявления за помощ до програмата, която покрива фактурирани разходи за фураж. Млекопроизводителите твърдят, че не вярват на обещанията на министерството за подпомагане от 300 лв. на крава, за което областните земеделски служби вече събират заявления.

Протестът пред изложението е неуместен, тези хора вървят срещу себе си, като опорочават най-голямото събитие в аграрния сектор, коментира плановете за преместване на протеста пред панаира изпълнителният му директор Георги Гергов. За подобни акции местата са пред съответните институции, добави той.