Защитаваме в Брюксел позицията си за квотите парникови газове
Защитаваме в Брюксел позицията си за квотите парникови газове / netinfo

В Брюксел утре ще се проведат технически консултации между България и Европейската комисия във връзка с решението на ЕК от 26 октомври за намаляване на квотите на емисии парникови газове на страната ни, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Срещата ще се проведе по инициатива на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. В нея ще участват експерти от отдел "Изменение на климата и въздуха" в главна дирекция "Околна среда" на Европейската комисия, а от българска страна - експерти от Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката и енергетиката, Министерски съвет, както и представители на Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българската асоциация на циментовата индустрия и Института по енергетика.

От българска страна ще бъде представена подготвената обща позиция с аргументи в подкрепа на двата национални плана за разпределение на квотите за 2007 и 2008-2012 година. Тя беше разработена от работна група, създадена след среща на министър Чакъров с представители на бизнеса миналата седмица.