Уволняват митнически служители, злоупотребили с положението си
Уволняват митнически служители, злоупотребили с положението си / снимка: Sofia Photo Agency

До два месеца служителите на Агенция „Митници”, които злоупотребяват с общественото си положение, ще бъдат освободени от длъжност. Това съобщи новият шеф на Агенция „Митници” Христо Кулишев и обясни, че тези служители са незначителен брой, но с действията си петнят цялата администрация.

Новоназначеният директор Христо Кулишев обясни, че целите на митническата администрация са защита на обществото, финансовите интереси на Общността и повишаване на конкурентноспособността на европейските компания. „Моето желание е да бъде променен имиджът на митническия служител. Искам да стане общоизвестно и реално да отговаря на това, че митническият служител се издържа единствено и се издържа само със заплатата, която получава”, каза Кулишев. Христо Кулишев обясни още, че средната месечна заплата в митническата администрация е малко над 500 лева.

По повод информацията, че тройната коалиция има „касиер”, който наблюдава и настоява някои стоки на границата да не бъдат проверявани Кулишев отговори така: „Едно много примитивна терминология беше използвана, когато се говори за така наречения „касиер”. Просто е абсолютно несериозно, несъстоятелно, нескопосана измислица”.

Христо Кулишев обяви и новите заместник-директори на Агенция Митници: икономистът Красимир Николов, Христо Арабаджиев и Румен Божинов