Уолт Дисни обновява увеселителен парк в Калифорния
Уолт Дисни обновява увеселителен парк в Калифорния / netinfo

Компанията "Уолт Дисни" обяви план за мащабно обновяване на увеселителния си парк "Калифорния Адвенчърс", който страда от успеха на съседния парк "Дисниленд".

"Дисниленд" е най-големият парк на компанията в Калифорния, като общата му стойност надхвърля според анализаторите 1 млрд. долара. Компанията "Дисни" обяви, че инвестицията й сега е "значителна", но не пожела да даде точния размер. Това не попречи да се разпространят бързи приблизителни оценки, които варират от 1 млрд. до 1.6 млрд. долара.

"От началото на своето съществуване тематичният парк "Калифорния Адвенчърс" живее в сянката на прочутия си съсед "Дисниленд", пише финансовият сайт Briefing.com, цитиран от АФП и БГНЕС.

За да се промени това, сега "Дисни" предвижда да инвестира 1.1 млрд. долара – най-голямата сума за обновяване, която е давала "Дисни" за свой увеселителен парк. Тази сума е особено голяма, като се знае, че е необходим 1 млрд. долара, за да се построи тематичен парк и че "Дисни" вече са дали повече от 100 млн. долара, за да съживят този парк, обобщава изданието.