Уникредит Булбанк очаква ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на влоговете
Уникредит Булбанк очаква ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на влоговете / снимка: Sofia Photo Agency
Уникредит Булбанк очаква ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на влоговете
26918
Уникредит Булбанк очаква ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на влоговете
  • Уникредит Булбанк очаква ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на влоговете

Ръст на инвестициите във взаимни фондове за сметка на депозитите очакват от Уникредит Булбанк. В началото на кризата повечето хора са изтеглили парите си от тези финансови инструменти и са се насочили към банковите депозити. Затова сега от банката очакват завръщане към колективните инвестиционни фондове, като ръстът ще зависи от спада на лихвите по депозитите.

От банката представиха изследване как спестяват хората, които притежават повече от 1 млн. долара във финансови активи. Те предпочитат инвестиции в различни финансови инструменти, като по време на кризата са запазили структурата на портфейлите си. За първи път у нас от банката представят нови вид спестовен план Pioneer, като за целта са необходими минимални инвестиции в размер на 20 евро или долара месечно. Банкерът Левон Хампарцумян този план отговаря на двете най-важни неща при инвестирането: „едното е никога да не инвестирате в рискови неща повече от това, което сте склонни да загубите и второ, никога да не си слагате всичките яйца в една кошница".

„Предлагаме два типа спестовни планове. Единият спестовен план е за период от 36 месеца, а другият за период от 60 месеца. Но тези срокове са само условни, тоест ако вие искате да инвестирате по 20 евро на месец и изберете да инвестирате в спестовен план, който е 60 месеца, тогава вашата обща сума на спестовния план е 60х20=1200 евро. Допълнително, ако изберете този спестовен план, който е 60 месеца, вие получавате 20 процента отстъпка от входящата такса, която е за съответния фонд, който сте избрали да инвестирате чрез този спестовен план", обясниха от банката.