/ darikradio.bg
В обществото липсва нагласа да се уреждат имуществените отношения преди брака
В обществото липсва нагласа да се уреждат имуществените отношения преди брака
99848
В обществото липсва нагласа да се уреждат имуществените отношения преди брака
  • В обществото липсва нагласа да се уреждат имуществените отношения преди брака
Гражданите и бизнеса трябва да изискват администрацията да работи бързо и качествено, а не фокусът да е непрекъснато върху заплатите на служителите, смята  директорът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.
 
Какво показа проверката за бонусите в Агенцията по вписванията?

Резултатите от проверката в агенцията за раздадените бонуси са публични и според заключенията те са напълно законосъобразни, посочи Козарева. Тя допълни категорично, че хората, които са имали ангажименти по пряката поддръжката на Търговския регистър, които се срина през лятото, не са получили бонуси. Ще има и промени в правилата за възнагражденията, посочи Козарева и допълни, че е създадена работна група, която да проучи този въпрос.

Проблемът с дисковото пространство на Търговския регистър е решен, заяви още директорът на Агенцията по вписванията в "Седмицата" на Дарик.

"Надграждането на дисковите масиви е факт, всичко е доставено, конфигурирано и всичко работи", заяви Козарева в коментар на съобщения в медиите, че дисковото пространство на регистъра е ограничено. Тя посочи, че с направените подобрения, всичко в регистъра е наред.
 

darikradio.bg


Козарева категорично заяви, че няма никаква загуба на информация при срива на регистъра в началото на август. На две различни географски локации се съхраняват данните от регистъра и по този начин се гарантира, че физически данните са на две различни места. А стремежът е да се добави още един бекъп на цялата база данни, поясни Габрила Козарева.

Възможни ли са злоупотреби заради срива на Търговския регистър?

В перспектива със създаването на държавен хибриден облак ще има възможност за колокация на данни от регистъра, като това ще е още едно място, където ще се съхранява информация на Търговския регистър, каза още тя.

От януари до март се декларира липсата на дейност от фирмите, припомни директорът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. В структурите на Агенцията по вписванията е създадена нова организация, за да не стават опашки, поясни тя.
 
Близо 600 000 лева бонуси са раздадени в Агенцията по вписванията

Все още в обществото няма нагласа да се уреждат имуществените отношения преди сключването на брак, а има работещи възможности за това, коментира директорът на Агенцията по вписванията пред Дарик.