Станишев: Доходите в България не са достатъчни
Станишев: Доходите в България не са достатъчни / netinfo

Доходите в България не са достатъчни, защото стартираме от много ниски нива. Трябва да работим много повече за по-високо увеличаване на доходите на хората, но ръстът е очевиден и той не е символичен. Това заяви премиерът Сергей Станишев при отчета на двугодишната работа на правителството.

Пред нас стои въпросът за харченето на публичните финанси, защото се намираме в първата година в ЕС на високите очаквания и високите изисквания от всички хора, добави Станишев.

Стартирахме с ниско доверие, с много голям скептицизъм. През тези две години опровергаваме митовете – мита, че няма да влезем в Европейския съюз, мита, че няма да можем да гарантираме финансовата стабилност, балансирайки с увеличение на доходите, икономически растеж, много други и ще продължим да ги оборваме през следващите две години, въпреки политически врачки, защото има ясна воля да гарантираме на страната стабилност, предсказуемост, да гарантираме реализацията на основните приоритети, хората в крайна сметка да живеят по-добре, допълни Станишев.