Сталев: 1.8 млрд. евро инвестициите от началото на 2006
Сталев: 1.8 млрд. евро инвестициите от началото на 2006 / netinfo

1.8 милиарда евро са инвестициите от началото на годината до август включително. Това показват обобщените данни на Агенцията за инвестиции. Тенденцията ще се запази до края на 2006 година – каза Стоян Сталев изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции в предаването „Портфейл” на „Дарик” радио. В сравнение с миналата година ръстът е 60 %, каза още Сталев и коментира инвестиционния климат в страната така:

Действително данъчната политика е много положителна в момента. Тя е така да се каже пионерска политика за страна, която предстои да стане до два месеца член на Европейския съюз. Но само данъчна политика не е достатъчна. Трябва да си даваме сметка, че е важна цялостната политика по отношение на инвестиционния климат.

Ние трябва да обърнем внимание на сериозно подобряване на инфраструктурата на страната. Това е най-важната препоръка, която всички инвеститори изтъкват, каза Сталев.

Това показват и нашите изследвания. Ние имаме нулева ставка за корпоративен данък за около 100 общини с по-висока безработица и по-нисък стандарт. Въпреки това този стимул не работи, защото ги няма именно тези съществени елементи – инфраструктура и административен капацитет, каза Сталев.

Чуйте в звуковия файл какво още каза изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции.