„Щрабаг” и „Дойче банк” инвестират в строителството
„Щрабаг” и „Дойче банк” инвестират в строителството / netinfo
Австрийският строителен концерн „Щрабаг” и „Дойче банк” обявиха, че създават съвместна компания в Русия. Това не е първото голямо капиталовложение на „Дойче банк” в строителството, пише БГНЕС.

Крупната банкова институция и строителният концерн подписаха споразумение за създаването на съвместна компания в Русия. DB Development ще инвестира в пазара на недвижимост. Компанията ще се ръководи от известния московски бизнесмен Дмитрий Гаркушка. Той притежава 2% от акциите й. Останалите 98% се разпределят поравно между „Дойче банк” и „Щрабаг”.

Партньорите ясно са определили сферите на своята отговорност. Банката ще се занимава с финансирането на строителните проекти, „Щрабаг” – с тяхната реализация. Представител на австрийския концерн заяви, че в партньорството с банката „Щрабаг” се надява да завоюва сериозни позиции в руските региони. За момента австрийците присъстват единствено в няколко големи града.

В руската столица „Щрабаг” участва в строителството на хотел “Москва” и комплекса “Москва-Сити”. „Дойче банк” също участва в изграждането на “Москва”, кредитирайки проекта с около 600 милиона долара.