Шефът на парк „Странджа хвърли оставка
Шефът на парк „Странджа хвърли оставка / снимка: БГНЕС

Директорът на природен парк „Странджа" е подал оставка. Това съобщи лично самият Владимир Димитров пред Фокус.  Той е споделил, че нещата в Странджа са можели и да се случват по по-добър начин по отношение на туризма и популяризиране на територията и предоставяне на повече информация за природата и условията за туризъм.

„По времето, когато бях директор, не намирах достатъчно време да се развиват тези дейности и също така нямах нужната подкрепа и разбиране от страна на много хора, които ни заобикаляха", е споделил Димитров и е допълнил, че е имало недобра вътрешна комуникация между инспекторите на Агенция по околна среда и водите, които по неговите думи до голяма степен забавят реализирането на дейности.

Това е и една от основните причини Димитров да подаде оставка. Той не е упрекнал никой конкретно.

„Хората имат нужда да познават „Странджа" и паркът има нужда от повече посетители и за в бъдеще това са дейностите, които трябва да се развиват. Приоритет според него трябва да бъдат и образователните дейности на територията на парка.

Димитров е бил категоричен, че натиск, за да вземе решение, не е имало. Той е споделил, че личните му приоритети от тук нататък са свързани с това да се занимава с образователни дейности. Той ще популяризира територията на природния парк сред децата, както и в туристическо отношение.

„Надявам се, че за малкото време, в което успях да изкарам в парка, съм допринесъл за доброто на тази територия и хората да са оценили това. Всички мои действия са били добронамерени", завърши Димитров.

До дни трябва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността директор на парка. Както и да бъде обявен нов конкурс за длъжността.