Руско-грузински проговори за влизането на Русия в СТО
Руско-грузински проговори за влизането на Русия в СТО / netinfo

В Тбилиси започнаха грузинско-руските преговори за присъединяването на Русия към Световната търговска организация, предаде ИТАР-ТАСС. Преговорите, които протичат при закрит режим в сградата на грузинското министерство на икономическото развитие, ще продължат един един. Очаква се след тях да бъде публикувано изявление за пресата.

Грузинската делегация се оглавява от заместник-министъра на икономическото развитие Тамар Ковзиридзе, а руската - от директора на отдела за търговски преговори в министерството на икономическото развитие и търговия Максим Медведков, предаде БТА.

"Русия приключи преговорите за присъединяването си към СТО с 58 държави по света. При някои от тези преговори имахме сложни ситуации и сложни изисквания, но успяхме да намерим компромис с всички страни. Грузия на практика е последната страна, с която още не са урегулирани въпросите за присъединяването на Русия към СТО. Надяваме се, че ще бъде намерен компромис и с грузинската срана и ще успеем да се договорим", каза Медведков преди началото на преговорите.