Протест блокира Дунав мост (СНИМКИ)
Протест блокира Дунав мост (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС
Протест блокира Дунав мост
81171
Протест блокира Дунав мост
  • Протест блокира Дунав мост

Служителите на Топлофикация - Русе излязоха на протест днес. Те затвориха за движение кръговото кръстовище на Дунав мост за половин час.

Протестното шествие на енергетиците в Русе тръгна от централата, мина през булевард България и в 11:00 часа беше затворено кръговото движение на Дунав мост.

Работниците в ТЕЦ-а настояват за премахване на фонд „Сигурност", заяви съпредседателят на КНСБ в дружеството Любомир Керимов:

„Искаме отмяна на предвидените в закона промени за създаването на фонд „Сигурност". Миналата седмица имахме мълчалив протест, а в същото време са го приели на второ четене. Въобще не ни чуха. Сега настояваме за отмяна или поне - за мораториум, не по-малък от една година".

Протест блокира Дунав мост (СНИМКИ)
netinfo

Протест блокира Дунав мост (СНИМКИ)
netinfo

Работниците в топлофикационното дружество се страхуват, че петте процента, които трябва да бъдат плащани на НЕК, ще доведат до съкращения и намаляване на работните заплати.

„Финансовите средства на дружеството намаляват, заплахите са реални", коментираха те.

С новите цени, въведени от КЕВР, и програмата на ТЕЦ-Русе за въвеждане на пределна цена за абонатите, е разчетено рентабилността да бъде 2 процента. Сега, с въвеждането на новия налог, то ще трябва да работи на загуба, оплакват се синдикатите. Това ще доведе и до намаляване на заплатите и съкращаване на хора. Утре служителите в ТЕЦ-а отново ще излязат на протест и ако отново не бъдат чути, ще пренесат недоволството си пред Министерски съвет, заканиха се от синдикатите.

Протест блокира Дунав мост (СНИМКИ)
netinfo