Променят номерата на сметките в банките на „Уникредит Груп”
Променят номерата на сметките в банките на „Уникредит Груп” / снимка: Sofia Photo Agency
„Уникредит Булбанк”, която ще обедини трите банки „Хеброс”, „Биохим” и „Булбанк”, ще започне работа като една институция от началото на юли тази година. Това налага и промяна в номерата на банковите сметки на клиентите им, съобщи главният изпълнителен директор на „Булбанк” Левон Хампарцумян.

Юридическото обединение на „Хеброс”, „Биохим” и „Булбанк” ще стане на 27 април. От тази дата трите банки вече ще работят под името „Уникредит Булбанк”. Затова от 10 април започва поетапната промяна на номерата на банковите сметки, защото трите банки преминават на единна банкова информационна система от ново поколение.

Първи своите нови IBAN-ове ще получат клиентите на „Хеброс”. Това ще стане автоматично и безплатно. Информацията за новия номер на банковата сметка може да се получи както от клоновете и офисите на банката, така и през интернет страницата й. Новата банка „Уникредит Булбанк” ще държи около една четвърт от пазара в България. Групата „Уникредит” е най-голямата финансова институция в Европа и оперира в повече от 20 страни.