/ IStock
Областната администрация в Ловеч ще изиска от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" цялостна проверка на автобусни линии в региона заради зачестили сигнали за неизпълнение на курсове, регламентирани в подписани с общините договори за превоз на пътници. Това съобщи за БТА заместник областният управител Бойко Пъдарски.

Целта на проверката ще е да установи изпълняват ли се редовно курсовете по автобусните линии от съответните превозвачи. "Аз ще настоявам тази проверка да бъде по-дълго време правена, без предварителна информация за това, тъй като очевидно, когато се прави проверка и превозвачите знаят за нея, всичко е редовно. Когато обаче се прави инцидентна такава, излизат наяве тези проблеми", посочи Пъдарски.

По думите му след отпадането на извънредното положение граждани подават периодично сигнали, че по дадена линия в определен час не е пътувал автобус. "Или изобщо не е дошъл на автогарата, или не е пожелал да тръгне, защото е имало само един или двама пътници", каза още Бойко Пъдарски.

Той съобщи, че в областната администрация не е постъпвало искане от страна на общините или превозвачите за промяна на транспортната схема и заличаване на нерентабилни автобусни линии или отделни часови курсове по тях.
БТА