Освобождават Илиан Насков от ръководството на ВМЗ-Сопот
Освобождават Илиан Насков от ръководството на ВМЗ-Сопот / снимка: БГНЕС
Освобождават Илиан Насков от ръководството на ВМЗ-Сопот
81168
Освобождават Илиан Насков от ръководството на ВМЗ-Сопот
  • Освобождават Илиан Насков от ръководството на ВМЗ-Сопот

Министерството на икономиката ще приеме оставката на Илиан Насков, член на борда на директорите във ВМЗ-Сопот, и ще направи ревизия на сделките, сключвани през последните няколко месеца от ръководството на завода.

Затова се споразумяха синдикалисти от КТ "Подкрепа" и заместник-министърът на икономиката Любен Петров, по време на среща в министерството. Тя се състоя, след като около 100 работници от завода излязоха на протест, с искане за приемане на оставката на Насков, който според тях е сключвал неизгодни сделки.

Самият Насков депозира оставката си в петък и излезе с отворено писмо, в което твърди, че през последните месеци е договаряно изкупуване на суровини на изгодни цени и продажба на продукцията на значително по-високи цени.

„Във ВМЗ-Сопот в момента вървят ревизии. Това, за което се договорихме в петък с ръководството, е, че ще изпратим допълнителна експертна проверка във ВМЗ. За да може да се вземе наистина информирано управленско решение, което ще допринесе за качествена структура на управление и бързо възстановяване на производството", добави заместник-министър Любен Петров.

„Доволни сме от срещата, увериха ни, че това, което искаме, ще бъде изпълнено - въпросното лице г-н Насков ще се освободи от борда на директорите", каза синдикалният лидер Димитър Атанасов.