Около 17 млн. лв. ще струва ремонтът на „Ломско шосе
Около 17 млн. лв. ще струва ремонтът на „Ломско шосе / netinfo
Между 15 и 17 милиона лева ще струва пилотният проект за реконструкция на булевард „Ломско шосе”. Това съобщи кметът на София Бойко Борисов. Предвижда се проектът да стартира през май 2008 година.

Ломско шосе” е в много тежко състояние и не е ремонтирано в продължение на 25 години, обясни Бойко Борисов. Целта на проекта е да се повиши пропускателната възможност на трасето и създаване на привлекателност на масовия градски транспорт.

Проектът предвижда реконструкция на трамвайните линии и тяхното обособяване, за да се избегне тежкото натоварване на пътното трасе. Бойко Борисов посочи, че с ремонта на „Ломско шосе” ще бъдат улеснени близо 400 000 граждани.

Относно разширяването на метрото в София той заяви: „Проектите, свързани с разширение на метрото, са ни много добри и някъде септември месец се очаква да бъдат одобрени от Европейската комисия и да ни бъдат отпуснати парите, за които сме кандидатствали, съответно за разширяване на метрото посока „Младост”–„Дружба”–Аерогара София и съответно Черни връх–Централна гара–„Ломско шосе”, посока „Обеля”.

Бойко Борисов добави още, че другите инфраструктурни проекти, които Столична община ще реализира, са реконструкцията на бул."Александър Стамболийски"по модела на бул."Ломско шосе"и изграждането на булевард, който да свърже бул."Г. М. Димитров"с ж.к."Младост".