Няма опасност за летния туристически сезон у нас
Няма опасност за летния туристически сезон у нас / снимка: БГНЕС, архив
Няма опасност за летния туристически сезон у нас
73303
Няма опасност за летния туристически сезон у нас
  • Няма опасност за летния туристически сезон у нас

Няма опасност за туристическия сезон в България. Няма и отменени резервации заради утежнената обстановка в страната, коментира ресорният заместник-министър Бранимир Ботев. Той допълни, че е няма туристи, които да са в застрашено положение по морските курорти. Създадена е и директна линия, чрез която руските туроператори и агенции, могат да получат информация за своите клиенти.

Бранимир Ботев коментира, че няма никаква опасност от провал на летния туристически сезон.

"Няма такава опасност. Всички български курорти са в добро състояние от гледна точка на резервации и от гледна точка на туристите на място. Към този момент няма никакви отменени резервации. Напротив, последната ми информация е, че туристите, които са направили своите резервации, постъпват регулярно. Туроператорите и турагентите към този момент не са и направили опит за преподписване на своите договори. Всичко върви повече от нормално", успокои зам.-министърът.

Ботев уточни, че е най-важно, местата, в които има младежки туризъм да са в изключителна сигурност.

"Не бива да се преекспонира трагедията, случила се в част от един квартал на Варна, и да се позволява спекулация, така че тя да се мултиплицира върху българските курорти", каза той.

Към Министерството на икономиката е създадена денонощна телефонна линия, на която руските туристически агенции могат да получат информация за обстановката у нас и за базите, в които са настанени туристите.