Няма да увеличат щата на Министерството на регионалното развитие засега
Няма да увеличат щата на Министерството на регионалното развитие засега / netinfo

Правителството отложи решението си за увеличаване с 50 души на щата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и то ще бъде обсъдено на по-късен етап, съобщи министър Асен Гагаузов след края на заседанието.

По-рано министърът на държавната администрация Николай Василев реагира остро и настоя да не се увеличава администрацията, след като е взето решение тя да бъде намалена с 10 процента във всички ведомства.

Тези 50 души ми трябват, за да мога да си изпълня ангажиментите по европейски проекти и аз няма да отстъпя от това, категоричен е Гагаузов. Той каза, че подкрепя колегата си в ангажимента му да следи дали се наемат излишни хора, но случаят не е такъв.

Строителният министър подчерта, че е бил първият, който е съкратил 10 процента във ведомството си и щатът там сега е 509 души при 30-40 000 в Министерството на земеделието и около 50 000 души в Министерството на отбраната.

Асен Гагаузов заяви и че в Дирекцията за национален строителен контрол има незаети щатни бройки, защото никой не иска да върши такава проблемна работа за около 300-400 лева заплата. В момента един служител от дирекцията трябва да контролира над 200 строителни обекта, което по думите му е невъзможно.

Асен Гагаузв каза още, че очачква през август правителството да вземе окончателно решение за концесията на автомагистрала "Тракия" и проектът да започне да се изпълнява веднага след това.