Назначиха нов шеф на Управляващия орган по ОПОС
Назначиха нов шеф на Управляващия орган по ОПОС / снимка: БГНЕС
Назначиха нов шеф на Управляващия орган по ОПОС
73427
Назначиха нов шеф на Управляващия орган по ОПОС
  • Назначиха нов шеф на Управляващия орган по ОПОС

Яна Георгиева е новият ръководител на Управляващия орган на ОП „Окола среда". Това съобщи екоминистърът Станислав Анастасов, като поясни, че Георгиева е дългогодишен експерт в програмата и ще заеме временно поста на на досегашния шеф Спиридон Александров.

Ресорният министър уточни, че кадровата смяна е с цел отстраняване на допуснати грешки по програмата, която от ноември миналата година е замразена, и темата не трябва да се политизира.

По думите на Станислав Анастасов новоназначеният шеф на Управляващия орган Яна Георгиева от дълги години работи по проекти в ОП „Околна среда" и изрази надежда, че допуснатите грешки по програмата ще бъдат отстранени, за да може евросредствата да бъдат пуснати.

"Тук търсим една експертност, която и комисията цени. Видяхме вече предварително какви грешки има допуснати и какво бързо трябва да се направи, за да възстановим нормалната работа на програмата, а другото вече е обект на политически дискусии, които може да са малко по-неприятни, но не и за нас при всички случаи, но ние не бихме ги подхванали", каза Анастасов.

Екоминистърът заяви, че основен приоритет в работата му към момента е възстановяването на парите по програмата, които са крайно необходими за бизнеса у нас. "Това са свободни пари за българския бизнес, в случая дори не говорим за някакъв допълнителен ресурс, а ресурс, който е крайно необходим", каза той.

Анастасов уточни, че Яна Георгиева заема временно поста на ръководител на Управляващия орган и се ангажира със срок от месец за обявяване на открит конкурс за позицията.