Набират проекти за финансиране от Иновационния фонд
Набират проекти за финансиране от Иновационния фонд / снимка: Sofia Photo Agency

Иформационни и комуникационни технологии, биотехнологии и възобновяеми енергийни източници. Това са част от приоритетните области, в които Националният иновационен фонд ще финансира проекти, съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева. Крайният срок за подаване на проектите е 7 юли.

Националният иновационен фонд ще отпуска средства и по проектни предложения за приборостроене, нанотехнологии, екотехнологии, третиране на отпадъци и енергоспостяващи технологии. Бюджетът на Фонда за тази година е с 3 млн. повече от 2007 година, когато е бил 12 млн. лв.

За финансиране могат да кандидатстват научно-приложни и изследователски проекти с моксимален размер на помощта до 500000 лв. и продължителност на проекта от 12 до 36 месеца.

15 млн. лв., с които разполага фондът ще бъдат разпределени и за технико-икономически и предпроектни проучвания в размер с размер на помощта до 50000 лв. и продължителност на проекта от 6 до 12 месеца.

Проектите се оценяват по два критерия: иновативност и икономическа перспектива. Предложенията могат да се подават в Изъплинтелната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия в София.