„Моите пари” разработи продукт, свързан с капиталовия пазар
„Моите пари” разработи продукт, свързан с капиталовия пазар / netinfo

Финансовият портал „Моите пари” разработи първия си продукт, свързан с капиталовия пазар. Обновената версия на www.moitepari.bg предлага изчерпателни динамични сравнения по четирите вида доходности на всички български колективни инвестиционни схеми (КИС).

Това е първият продукт свързан с капиталовия пазар, който финансовият портал „Моите пари” разработи. Той включва динамични сравнения на всички колективни инвестиционни схеми (КИС) на управляващите дружества в страната. Също така съдържа и подробна информация за чуждестранните КИС, получили разрешение от Комисията за финансов надзор да осъществяват дейност на територията на България.

Сравненията ще се извършват на база четири вида доходности: от началото на годината; за последните 6 месеца; за последните 12 месеца; от началото на публичното предлагане.

На сайта са публикувани още котировките на КИС, също и пълните проспекти, които дават детайлна информация за: Инвестиционен профил на фонда (високодоходен, алансиран, нискорисков); тип книжа и регион на инвестиране; описание на портфейла;

инвестиционни посредници, от които могат да се закупят дялове/акции на съответният фонд/инвестиционно дружество; банка депозитар; възможности за получаване на дивидент; данъчно третиране на доходите от сделки с ценни книжа и др.

Новият продукт е предназначен както за настоящи инвеститори, които регулярно следят развитието на капиталовия пазар, така и за бъдещи, които желаят да вложат парите си в подобни схеми. За начинаещите новата секция поднася добре структурирана и изчерпателна информация, както и пояснителни бележки, които да им дадат един добър начален старт.

Изборът на КИС като нов продукт на www.moitepari.bg не е случаен. „Моите пари” иска да предостави нови алтернативи на своите посетители. На едно място е събрана и представена цялостна информация за най-популярните в България възможности за инвестиране: от една страна, банковите депозити, а от друга, алтернативата им под формата на колективни инвестиционни схеми.