Министър Греков иска оставките на ръководството на Фонд „Земеделие
Министър Греков иска оставките на ръководството на Фонд „Земеделие / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Министър Греков иска оставките на ръководството на Фонд „Земеделие"
73523
Министър Греков иска оставките на ръководството на Фонд „Земеделие"
  • Министър Греков иска оставките на ръководството на Фонд „Земеделие"

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков настоява ръководството на Държавен фонд „Земеделие" да подаде оставка заради натрупани множество оплаквания. Това обяви самият той пред журналисти, като допълни, че на 3 юли, за когато е предвидено заседание на Управителния съвет на Фонда, очаква да бъдат гласувани оставките на ръководителите.

Ресорният министър допълни, че ако в четвъртък не се събере кворум на заседанието, това ще означава, че в следващите два месеца земеделските производители няма да получат предвидените близо 60 млн. лева.

Министър Греков заяви, че има достатъчно оплаквания към Държавния фонд „Земеделие" и по време на заседанието на управителния съвет той очаква да получи оставки на ръководството: „Има и много оплаквания към ръководството на Фонда. Аз ще поискам от тях тези оставки. Ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване. Засега е по-важно да решим другите проблеми. Оставката на един или друг човек - не че не е важно нещо, но в крайна сметка е важно да свършим работата, която предстои и са важни нещата за земеделските производители".

Греков обясни, че ако заседанието бъде отложено, земеделските производители няма да могат да получат предвидените средства: „Имаме за разпределение над 60 милиона лева, които трябва българските земеделски производители да ги получат. Струва ми се, че вече трябва да го проведем този Управителен съвет, защото от нас очакват много земеделските производители и това трябва да си го свършим докрай. Не е важно оставката на един или друг, дори и на министъра, важното е хората да си получат навреме парите, а това вече го бавим от месец".

Земеделският министър увери, че са предвидени около 2,5 млн. лева за Агенцията за борба с градушките и тя няма да остане без средства по това време на годината.