Менко Менков: Обжалвахме изцяло решението на съда за КТБ
Менко Менков: Обжалвахме изцяло решението на съда за КТБ / netinfo

"КТБ" АД, представлявана от изпълнителните й директори, подкрепена от мажоритарния й акционер "Бромак" ЕООД, обжалва с въззивна жалба пред Софийския апелативен съд изцяло решението на Софийския градски съд от 22 април 2015 г. за откриване производство по несъстоятелност на "КТБ" АД. Това заявява в съобщение до медиите адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев - Менко Менков.

Въззивната жалба против това решение на Софийския градски съд по несъстоятелност подаде и "Бромак" ЕООД в качеството му на мажоритарен акционер в "КТБ" АД, уточнява защитникът.

„Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая - КТБ. Надяваме се подадените от нас две въззивни жалби да не изчезнат от съда, както и да бъде преустановена порочната практика в СГС да изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на "КТБ" АД. Във връзка с това сме изискали с наша изрична молба от председателя на съдебния състав да извърши проверка и да предприеме мерки за прекратяване на тази практика, която вече се превръща в постоянна", се казва в съобщението.

Вчера СГП протестира решението на съда за началната дата за неплатежоспособността на КТБ.