Mars изтегля продуктите си от 56 държави
Mars изтегля продуктите си от 56 държави / Guliver/Getty Images

Шоколадовата компания Mars ще изтегли хранителните си продукти от 56 страни. Причината е информацията, че германец открил парче пластмаса в закупен от него десерт Snickers.

Изтеглени ще бъдат продуктите на компанията, произведени в нейна фабрика в Холандия.

Именно оттам е произходът на шоколадовия десерт, в който е намерено парче пластмаса.
Причината е в счупване на предпазен пластмасов капак, парчета от който явно могат да бъдат открити в шоколадовите десерти на Mars в 56 страни.

„В момента разследваме какво точно е станало, но не можем да бъдем сигурни, че няма пластмаса в продуктите от точно тази производствена линия", заяви представител на компанията, цитиран от АФП.

Гигантът в хранителната промишленост „доброволно" ще изтегли продуктите си в почти цяла Европа.

Изтеглянето на шоколадовите продукти важи за всички страни от ЕС, без България и Люксембург, както и за Алжир, Ангола, Австралия, Бангладеш, Египет, Гана, Израел, Индия, Иран, Йордания, Либия, Ливан, Мавриций, Мадагаскар, Малдивите, Мароко, Непал, Норвегия, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Судан, Сърбия, Тайван, Танзания, Тунис, Турция, Украйна, Швейцария, Шри Ланка и Южна Африка, допълва БТА.

Фабриката, от която е излязъл въпросният десерт, е отворена през 1963г. и има 1300 служители, като това е първият случай, в който инцидент налага изтегляне на продукция от нея.

Източник: БГНЕС