Куюмджиев: Изчерпали сме ресурсите за ново намаление на цената на тока
Куюмджиев: Изчерпали сме ресурсите за ново намаление на цената на тока / снимки: БГНЕС

Депутатът от БСП Явор Куюмджиев заяви, че ново намаление на цената на тока трябва да се направи много внимателно, защото това е много труден процес. „Изчерпали сме голяма част от ресурса за ново намаление", заяви той пред Нова телевизия.

„Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние не само не позволихме да се вдигне цената с 40%, а и успяхме да я намалим с около 5 лева на абонат", каза още той и добави, че от тук нататък няма притеснение за цената на тока през следващата година.

Куюмджиев съобщи, че днес в комисия ще се гледа мярката да не се спира тока при една неплатена сметка, както и предложението да няма такса повторно включване.

"Ние направихме нещо много полезно за потребителите, а именно да се регулира много внимателно на кого се спира тока, въвежда се праг на условията, при които това може да стане", заяви той.

Попитан ще гласува ли против обща сметка за парно за един блок, депутатът отговори, че ще гласува „против".

Относно протестите и решението на Конституционния съд за Делян Пеевски Куюмджиев коментира, че всеки има право да протестира, но не би трябвало да им пречат да се предвижват и да си вършат работата.