Избират с конкурс макет за комплекс на „Цариградско”
Избират с конкурс макет за комплекс на „Цариградско” / netinfo

До края на месеца министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов ще обяви конкурс по закона за обществените поръчки за изработването на макетен проект, по който ще бъде построен многофункционален комплекс на булевард „Цариградско шосе" в района на "6-ти километър". Това е записано в решение от днешното заседание на Министерския съвет.

Най-добрият проект за новия комплекс трябва да бъде избран до края на годината. Според военния министър Николай Цонев комплексът ще бъде построен върху площ от 600 декара, която е собственост на военното министерство. Върху нея ще бъдат разположени административни сгради, жилища за дипломати, хотели и спортни обекти.

Представителите на Министерството на отбраната ще могат да ползват част от спортната база. Според решението на правителството конкурсът за избор на макетен проект ще бъде на два етапа, които включват отсяването на шест участника с концепции и избор на най-добрия проект от международно жури. Всички проекти ще бъдат представени на обществено обсъждане.