Индийски инвеститори поискаха от Станишев облекчен визов режим
Индийски инвеститори поискаха от Станишев облекчен визов режим / снимка: Министерски съвет
Да се облекчи визовият режим за индийски инвеститори, които искат да правят бизнес в България – това поиска ръководството на мултинационалната компания „Съдърленд Глобал Сървиз” от премиера Сергей Станишев при посещението му в регионалния офис в индийския град Ченай.

Мултинационалната комуникационна компания възнамерява да отвори кол-център в София с 500 работни места, от където да обслужва клиентите си в Европа. това ще е първият офис на основаната в Ню Йорк фирма на стария континент. За година броят на заетите в столичния офис на компанията може да нарасне до 5 пъти, обявиха от „Съдърленд Глобал Сървиз”. Премиерът Сергей Станишев подчерта колко е важно компанията да стъпи на европейския пазар, защото той е значително по-голям от американския. От компанията обявиха, че възнамеряват да създадат центрове за обучение на специалистите си у нас.

Вече с водени разговори с ръководството на Софийския университет за обучението на млади специалисти, които да се реализират в България. След месец ръководството на „Съдърленд Глобал Сървиз” ще посети България, за да търси партньори за инвестицията си. При изключителни мерки за сигурност премиерът Сергей Станишев и придружаващата го делегация посетиха едно от седемте чудеса на новия свят - Тадж Махал. Монументът наскоро беше затворен заради размирици в град Агра, където се намира. Туристи днес не можеха да влязат заради българската делегация, която завърши официалното си посещение в Индия.