Гордън Браун обеща повече работа за британците
Гордън Браун обеща повече работа за британците / снимка: БГНЕС
Британският премиер Гордън Браун обеща повече работа за британците в опита си да изясни спора около броя на чужденците, работещи във Великобритания, информира Би Би Си нюз. Браун обеща по-голяма подкрепа за безработните, за да бъдат запълнени свободните 600 000 места, които той обяви, пише БТА.

Браун съобщава това, след като правителството призна, че е допуснало грешка при определянето на броя на чуждестранните работници на Острова. Според консерваторите обещанието на Браун за "британски работни места за британците" противоречи на законодателството в Европейския съюз (ЕС). Те твърдят, че правителството не може да направи нищо, за да попречи на работници от новите държави членки на ЕС като Полша да дойдат да работят във Великобритания.

Британският премиер подчерта, че правителството е запазило ограниченията за работници от България и Румъния и планира да въведе нова точкова система за работниците извън границите на ЕС. Според британския премиер мигрантите са донесли ценен опит на Великобритания, но той иска да помогне на безработните и получаващите помощи за нетрудоспособност във Великобритания да си намерят работа.