ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ инвестира в жилищен комплекс
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ инвестира в жилищен комплекс / Снимка:БГНЕС
Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ реши да стартира нов проект в гр. Сандански. Дружеството за първи път ще строи жилищен комплекс.

Той ще се намира в началото на гр. Сандански, в местността „Соколец”. Комплексът е от затворен тип и ще бъде построен върху имот от 18 хил. кв. м, собственост на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ. В четириетажни къщи ще бъдат разположени самостоятелни апартаменти. Общата разгъната площ на жилищата е 18000 кв.м. Комплексът ще разполага със самостоятелен паркинг, басейн, СПА център, спортни съоръжения и ресторантска част. Клиентите на дружеството са предимно чужденци, които търсят „втори дом” у нас, уточни изпълнителният директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.

Строителството на жилищния комплекс ще започне в средата на 2008 г. и ще приключи през 2011 г. Предвидените инвестиции са в размер на 21 млн. лв., от които 1.2 млн. лв. са вложени за придобитите парцели. Дружеството ще изгради нова ВиК инсталация, която ще минава под нов път от гр. Сандански до комплекса. Очакванията са в рамките на трите години да се реализират продажби в размер на 32 млн. лв., при разчетена чиста доходност от проекта 40-50%.

От другите два проекта - в Банско и Созопол, са реализирани продажби за 35.8 млн. лв. за деветте месеца на годината. Печалбата за същия период е 7.9 млн. лв., от която близо 6 млн. лв. подлежат на разпределение като дивиденти между акционерите.