Eлектронна система ще контролира работата на администрацията
Eлектронна система ще контролира работата на администрацията / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Нова система ще контролира работата на държавната администрация
47791
Нова система ще контролира работата на държавната администрация
  • Нова система ще контролира работата на държавната администрация

В министерствата, които не спазват сроковете за изпълнение на поставените задачи, ще се сменят министрите, заяви премиерът Бойко Борисов по време на представянето на нова електронна система за обмен на документи между структурите на държавната администрация.

Борисов посочи, че новата система трябва да бъде внедрена във всички министерства в срок до осем месеца и така ще се контролира работата на държавната администрация. От днес електронният обмен на документи функционира в 5 държавни структури - министерството на външните работи, транспортното и икономическото министерства, агенция „Пътна инфраструктура" и „Ръководство въздушно движение".

Електронният обмен на документи между 5-те държавни структури ще спестява около 2 милиона лева годишни разходи за куриерски услуги, а според премиера Борисов новата система ще пести по 5 милиона на година. Системата ще пести време и ще има ефект за контрола на администрацията, допълни премиерът.

Eлектронна система ще контролира работата на администрацията
netinfo

„По този начин няма да бъде безнаказана администрация, защото виждате час, дата, секунда кога влиза писмото и кога излиза. И съответно утре, като дойдат от пътната агенция или от някое кметство - искаме кметствата и общините да ги вкараме бързо в тази програма - като каже кметът „Ами аз го пратих преди 30 дни, ама нямам отговор", като дойде кметът и аз го извадя, защото ще направя тази система всичката да идва и в Министерски съвет, както при министрите излиза и ще мога да ги контролирам", каза Борисов.

Предстои обсъждане на сроковете за въвеждане на електронната система в общинските администрации.

Eлектронна система ще контролира работата на администрацията
netinfo