ДПС защити кабинета в енергийния дебат
ДПС защити кабинета в енергийния дебат / снимка: БГНЕС
Премиерът нямал какво да каже в дебата за енергетиката, ДПС защити кабинета
72780
Премиерът нямал какво да каже в дебата за енергетиката, ДПС защити кабинета
  • Премиерът нямал какво да каже в дебата за енергетиката, ДПС защити кабинета

ДПС защити правителството за политиката в сектор „енергетика". Председателят на енергийната комисия в парламента Рамадан Аталай напомни на вносителите, че "изложените факти и обстоятелства не ги поставят в силната позиция на критикуващи".

"Реализираното по време на предсрочно прекратения ви от народното недоволство вот може да се опише с формулата: приоритетите правилно приписани, визията европейска, а изпълнението в духа на балканския провинциализъм и популизъм. С една дума - провал", обърна се Аталай към депутатите от ГЕРБ и допълни: "Уважаеми колеги, енергетиката е и един от секторите, по които трябва да мълчите. Трябва да се учите и да си записвате и да видите как се управлява енергетика от това управление. Вместо вот на недоверие - ще вляза във вашата реторика, ще ви предлагам, няма да ви препоръчвам, - да организирате обучение на тема как се манипулират изборни резултати в големи гладове и как да се държим след като сме загубили 500 00 гласа. Арогантно, нахално, подхождащо на бивши силови групировки. Второто, което ви препоръчвам - да организирате обучение на вашите парламентаристи на тема как да се държим в обществото и особено в тази свята зала".

Премиерът Пламен Орешарски взе участие в дебатите по вота на недоварие, като заяви, че няма какво да обяснява по темата. Причината е, че според него вече са се чули достатъчно аргументи. Вотът на недоверие ще бъде гласуван в петък.