Доларът с нов пик спрямо еврото
Доларът с нов пик спрямо еврото / netinfo

Доларът проби психологическото ниво от 1.40 долара за едно евро, а петролът спадна под 103 долара за барел. След затварянето на американските пазари, котировките се удържат около тези равнища и в азиатската търговия.

Американските пари достигнаха до поредния си рекорд спрямо обединената валута на стария континент и пробиха прага до 1.3933 долара за едно евро. Това е най-големият ръст на зелените пари от 18 септември 2007 година.

Към 11:30 часа днес съотношението, в което се разменя валутната двойка, се запазва относително стабилно около тези нива и търговия има при 1.3934 долара за едно евро.

Щатската валута успя да заличи голяма част от загубите си и спрямо йената.

В същото време фючърсите за петрола поевтиняха снощи до 102.52 долара за барел. Котировките за лекият американски петрол с доставка през октомври към 11:30 часа са 102.16 долара, като в началото на азиатската и европейската сесии се сключваха контракти на 103.95 долара.

Цената на барел сорт брент се балансира на 98.45 долара.

Форекс пазарите продължават да живеят с банковите новини от Америка, като поредният удар по Лемън Брадърс е подозрение в данъчна измама. Играчите калкулират още и експертните очаквания за забавяне на растежа в Европа, което би повлияло на намеренията на централните банки да редуцират лихвените проценти.

www.DarikFinance.bg