/ / iStock/Getty Images
Като пряк член на Международната търговска камара/МТК/ - Париж, Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ застава твърдо за обявената от МТК глобална кампания "Да спасим нашите малки и средни предприятия" и се включва активно в нея, съобщи на интернет страницата си БТПП.

По време на настоящата здравна и икономическа криза служителите на Палатата не са спрели да помагат на бизнеса в София и във всеки областен център, като използват дигиталните средства за комуникация, тъй като дейността на БТПП е отдавна компютъризирана, посочват от палата.

В обръщение към търговските палати по света Джон Дентън, генерален секретар на МТК - Париж, и Хамад Буамим, председател на Световната федерация на камарите, призовават колеги, експерти и общественици да обърнат сериозно внимание на начина, по който сегашната пандемия се отразява на малките и средните предприятия /МСП/, и пишат - "Скъпи колеги, пишем ви в тревожни времена. Пандемията Covid-19 е не само една тежка здравна криза - много бързо тя се превърна и в икономическа, заплашвайки дейността на малките и средните предприятия и хората, работещи в тях. За да се борим с икономическите последствия от пандемията са нужни бързи и решителни мерки в помощ на бизнеса. Ето защо стартираме глобална кампания "Да спасим нашите МСП". Радваме се да споделим с вас нашия призив към различните правителства по света да спасят МСП и ви окуражаваме да го правите и вие - с правителства, ключови министерства, банки за развитие и международни организации, собствените ви бизнес мрежи, търговски асоциации, мениджъри от МСП, стартъпи и работещи за себе си хора", се казва в посланието.

"Да спасим нашите МСП" обаче не се изчерпва само с този апел, се изтъква още там и се заявява, че в следващите дни и седмици ще бъдат предложени инструменти за подпомагане на МСП през този труден период, включително чрез бизнес съвети и споделени практики; ще бъде подчертан ценният принос на бизнеса в борбата с кризата, независимо дали става дума за пренасочване дейността на фабрики към производството на медицински изделия, или подпомагането на местните общности. "Работим с вас, за да бъдем сигурни, че МСП получават цялата подкрепа, от която се нуждаят", се казва още в посланието.