БСП: Фирмите работят в по-лоши условия, хората мислят със страх за бъдещето
БСП: Фирмите работят в по-лоши условия, хората мислят със страх за бъдещето / снимка: БГНЕС
БСП: Фирмите работят в по-лоши условия, хората мислят със страх за бъдещето
80130
БСП: Фирмите работят в по-лоши условия, хората мислят със страх за бъдещето
  • БСП: Фирмите работят в по-лоши условия, хората мислят със страх за бъдещето

С 32 милиона лева е намаляло вътрешното потребление за първото тримесечие на настоящата година спрямо спрямо същия период на 2014-а. Това обясни от парламентарната трибуна депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Той представи критична декларация на социалистите относно политиката на кабинета „Борисов 2".

Парламентарната група на БСП се противопоставя на „повърхностните, лишени от задълбочен анализ и оптимистични изводи" за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на 2015 година.

Събраните приходи от корпоративни данъци през 2015 година са с 20 млн. лв. по-малко от тези през 2014 година, отчете Стоев. И разчете в това, че фирмите работят в по-лоши условия в сравнение с предходната година.

Хората мислят със страх за бъдещето си, смятат социалистите и виждат доказателство в свиващото се потребление и увеличаващите се спестявания.

Данните на националната статистика сочат, че българите са започнали тази година с песимизъм. Вътрешното потребление е намаляло с 32 млн. лв. спрямо първите три месеца на 2014 година, каза Стойнев. Според социалистите „тежката сянка" на първото правителство на Борисов тегне и над настоящия кабинет. „Управлявате бюджета така, както правите и пътища - на парче и не съвсем качествено", обърна се към колегите си от мнозинството представителят на опозицията.