Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене"

Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене
Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене"
55834
Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене"
  • Борисов: Метрото с подземните паркинги и булевардите е по-евтино от изхарченото за АЕЦ „Белене"

Цялото метро с подземните паркинги и булевардите струва около милиард, а това е по-евтино е от изхарченото до момента за АЕЦ „Белене". Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на обиколка на три метростанции в центъра на столицата заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова. Борисов обясни, че „ще убеждава председателя на ЕК Жозе Барозу със спестените средства от метрото да се строят пътища".

Борисов се повози на една от новите мoтриси и обиколи спирките от станция „Европейски съюз" до станция „Национален дворец на културата", след което премиерът се прехвърли до последна спирка „бул. Джеймс Баучер". Участъкът ще бъде открит на 31 август, когато в България ще бъде и председателят на ЕК Жозе Барозу. В първия ден пътуването по новата линия от метрото ще бъде безплатно, обяви премиерът.

Борисов Метрото с подземните паркинги и булевардите е поевтино от изхарченото за АЕЦ Белене"

Борисов обясни, че ще убеди председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу със спестените пари да се продължи последната спирка на бул. Дж. Баучeр" с още 2 километра, както и строителството на пътища в столицата: „Убеден съм, че президантът Барозу ще го убедя на 31-ви да започнем със спестените пари от метрото отсечката до аерогарата".

Наред с новата линия на метрото на 31-ви август ще бъдат открити и Ларгото и Света София, обобщи Борисов.