Борисов и еврокомисарят Хан откриха пътен възел „Стара Загора от АМ „Тракия
Борисов и еврокомисарят Хан откриха пътен възел „Стара Загора от АМ „Тракия / снимка: DarikNews.bg, Дарик-Стара Загора

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с еврокомисаря за регионална политика Йоханес Хан присъстваха на официалното откриване на пътен възел „Стара Загора", който е част от лот 2 на АМ „Тракия". Те пристигнаха с хеликоптер и от въздуха направиха обстоен оглед на „пътната детелина", която отговаря на всички технологични съвременни изисквания за подобно пътно съоръжение.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че програмата на еврокомисаря за регионална политика Йоханес Хан е изключителна наситена с обиколки и огледи на подобни съоръжения. „Ползвам случая, возя го, показваме му, вижда, за да може да плащат по-бързо и да може да строим още повече", коментира Борисов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова предаде на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров Акт 16, с който вече разполага пътeн възел „Стара Загора".

Най-накрая с Акт 16 се сдоби и отсечката от АМ „Тракия" в участъка от Чирпан до Стара Загора, горда е Лиляна Павлова: „Всички ние се движим по този участък, но той имаше само Акт 15, не беше въведен в експлоатация и по него имаше неотчуждени участъци и терени. Днес със задоволство имам честта да връча и акт 16 за стария участък на магистралата. Така че от днес ще се движим по абсолютно законни участъци от магистралата".

Модерният пътен възел е изграден на принципа „пътна детелина". По този начин се минимализират конфликтните трасета по АМ „Тракия".