Березовски и Чорни - поръчители на убийството на банкера Козлов?
Березовски и Чорни - поръчители на убийството на банкера Козлов? / netinfo

Руски средства за масова информация предполагат, че двама олигарси в изгнание - Борис Березовски и Майкъл Чорни, може да са поръчали убийството на заместник-ръководителя на Централната банка на Русия Андрей Козлов.

В информациите се посочва, че Козлов е имал намерение да поднови разглеждането на случай с фалшиви банкови нареждания.

Случаят е от началото на 90-те години и е позволил на чеченската мафия да изтегли стотици милиони долари от Руската централна банка, използвайки фалшиви банкови нареждания.

Руският бизнесмен Майкъл Чорни коментира разкритията с думите: „Единственото, в което още не са ме обвинявали, е че съм убил и разпънал Исус Христос”.

По-рано този месец главният прокурор на Русия Юрий Чайка обяви, че руските следователи смятат, че са разкрили убийството на заместник-ръководителя на Централната банка Андрей Козлов. Той беше застрелян на 13 септември тази година в Москва и почина на следващия ден.

След това официални източници обявиха, че са арестували трима души, които признали, че са наети от неизвестен поръчител да извършат престъплението.

До този момент следователите не можеха да кажат кой стои зад убийството. Прокурорът обаче не уточни дали са открити поръчителите или все още се издирват. /БГНЕС