Атанас Добрев е новият шеф на ДФ Земеделие
Атанас Добрев е новият шеф на ДФ Земеделие / снимка: БГНЕС
Атанас Добрев е новият шеф на ДФ "Земеделие"
73798
Атанас Добрев е новият шеф на ДФ "Земеделие"
  • Атанас Добрев е новият шеф на ДФ "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие" има нов изпълнителен директор. След като заместник-министърът на земеделието Явор Гечев отказа да поеме ръководството му, на поста е назначен Атанас Добрев. Неговата кандидатура е одобрена от Управителния съвет на институцията съгласувана с премиера Пламен Орешарски, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. От там допълват, че Добрев познава структурата на фонда, където е заемал различни длъжности в продължение на 6 години. През изминалата година Атанас Добрев е бил парламентарен секретар в аграрното министерство.

Министър Димитър Греков е убеден, че Атанас Добрев достойно ще отговори на очакванията на българските производители съобщават от Министерството на земеделието и храните. „Уверен съм, че максимално бързо ще бъдат подписани всички одобрени близо 2500 проекта, които бившето ръководство на фонд "Земеделие" забави. Това ще ми даде и моралното удовлетворение за добре свършена работа, за да си тръгна от поста с гордо вдигната глава" е казал още министър Греков.

Настоящото назначение идва след поредица от скандали и след като няколко пъти министър Греков поиска оставките на предишното ръководство в лицето на Мирослав Николов и Виолета Александрова. През миналата седмица те бяха освободени от заеманите постове. Двамата коментираха това като безпрецедентен натиск, осъществен с мъгляви и неточни обвинения. Според тях тази смяна ще доведе до загуби за бенефициентите. Днес Николов и Александрова поискаха да влязат на заседанието на Управителния съвет на фонд "Земеделие", за да изложат своята гледна точка за свършеното през последните месеци, но не бяха допуснати.