7 автори ще участват в пленера „Дувари в Ловеч
7 автори ще участват в пленера „Дувари в Ловеч / dariknews.archive

Седем автори ще участват в традиционния пленер „Дувари" в Ловеч, съобщи директорът на Художествената галерия Валентин Узунов. Творците, които ще се представят в шестото издание на пленера, са петима живописци и по един скулптор и фотограф. Откриването на изложбата е на 22 август от 18:00 ч. в Янковата къща в кв. Вароша.

Все още се уточняват кои точно ще са художниците, но ловешките имена са Николай Добрев, Валентин Стойчев и младият Ваклин Иванов.
Изложбата с творби на Никола Манев, която по предварителна информация трябваше да бъде открита навръх рождения му ден 28 август, пък ще бъде представена още на 11 август, информира Узунов.

Изложба, посветена на 50 години от създаването на факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", ще гостува на Ловеч, съобщи още директорът на Художествената галерия.

Проектът е създаден през 2014 г., когато факултетът е отбелязал своя половинвековен юбилей. Ловеч е третият град, в който експозицията ще бъде показана, след Велико Търново и Стара Загора. Предвижда се изложбата да посети още София и Враца.