Генерал Тошево ще е домакин на националното състезание Млад фермер
Генерал Тошево ще е домакин на националното състезание Млад фермер / Община Ген.Тошево - архив

Професионална гимназия по земеделие „Тодор  Рачински” в Генерал Тошево ще бъде домакин на националното състезание „Млад фермер” 2016. Финалите на мащабното събитие ще се проведат в дните от 30 март до 1 април.

До момента заявки за участие са подали над 25 отбора от цялата страна. Училището-домакин си поставя за цел през трите дни на надпреварата община Генерал Тошево да се превърне в агроцентър на страната, където ръка ще си подадат идеите на младите фермери, образованието и бизнеса.

Регламентът на Национално състезание „Млад фермер” включва три етапа, по време на които учениците ще демонстрират придобити практически знания и компетенции по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и практическото им прилагане в областта на фермерството. Отборите на училищата-участници ще бъдат представени от 3-ма ученици, които ще се състезават в съответните модули - Растениевъдство,  Животновъдство и  Механизация на селското стопанство. Агросъстезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Аграрен университет – Пловдив за седма поредна година.

Междувременно стана ясно, че  община Генерал Тошево е изявила намерение да приеме и финалите по баскетбол (V – VII клас) от Национални ученически игри 2016, които ще се проведат през месец юни.