Тази сутрин в града бе обявено частично бедствено положение заради ураганния вятър
След частичното бедствено положение във Враца обявиха един неучебен ден, съобщиха от Общината.

Община Враца

По предложение на Кризисния щаб към местната администрация - 19 януари - четвъртък ще е неучебен ден за учениците от 1 до 12 клас. Филиалите на детски градини в селата Бели извор, Чирен, Косталево, Нефела, кв. “Бистрец” и “Кулата” също няма да функционират, заради проблеми с електрозахранването.

Заради ураганния вятър: Частично бедствено положение във Враца (СНИМКИ)

Посещението на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите. В рамките на деня ще бъдат преустановени и събития, които се провеждат на открито.

Кметът Калин Каменов заяви, че основната цел е предпазването на гражданите от инциденти. По време на срещата представителите на щаба коментираха, че в следващите 24 часа се очаква поривите на вятъра отново да са със скорост над 130 км/ч.

Община Враца


От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха червен код за много опасно време и ураганен вятър на територията на областта. Същевременно екипите на БКС, Пожарна безопасност и Областно пътно управление продължават премахването на паднали и изкоренени дървета, както и отстраняването на щети по обществени сгради, в резултат от силния вятър.

Опасно време и в четвъртък: Обявиха червен код за вятър в пет области (КАРТА)

Участие в Кризисния щаб взеха представители на Пожарна безопасност, Спешен медицински център, Областно пътно управление, РУО, ВиК, БЧК, Районно управление на полицията, БКС, звено „Инспекторат“ и експерти от местната администрация.

Общината апелира гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети. Сигнали могат да бъдат подавани денонощно на тел.: 0885/ 118-857.