Засилени мерки за безопасност по празниците
Засилени мерки за безопасност по празниците / netinfo
Заповед за засилено полицейско присъствие за опазване на обществения ред в дните преди Коледа и Нова година  издаде врачанския кмет Тотю Младенов. Забранена е продажбата на пиротехнически средства и взривоопасни вещества в търговските обекти без съответното разрешително и употребата им в превозни средства, закрити помещения, в районите на болници, детски градини и църкви и в близост до леснозапалими материали. Районно полицейско управление ще извършва системни проверки за контрол на търговията и незаконната употреба на забранени пиротехнически средства.

Общинското звено за защита на потребителите, съвместно с органите на РИОКОЗ и ДВСК ще засилят контролната си дейност в магазинната мрежа и районите на обособените пазари за да не се допусне спекулативна търговия със стоки с изтекъл срок на годност или опасни за здравето на населението.

Осигурена е дежурна телефонна линия за сигнали при възникване на пожари, природни бедствия, аварии и други кризисни ситуации. Телефоните на дежурния по Община са 62 30 00 и 62 46 03.