Врачански състезатели ще се борят за квоти за световно първенство
Врачански състезатели ще се борят за квоти за световно първенство / Георги Александров

Благодарение на финансовата подкрепа на зам.председателя на НС и депутат от врачанско Явор Хайтов 8 файтъри от Враца ще се борят за спечелването на квоти за световното първенство в Тайланд.. Състезанието е насрочено за 6 - 8 февруари във Варна. То трябваше да се проведе във Враца през декември миналата година, но липсата на добра база осуети проявата. Междувременно интересът към надпреварата нарасна и от федерацията решиха то да се проведе в морската ни столица в началото на февруари.

„Става дума за държавно първенство във всички възрасти по муай тай – юноши, мъже и жени. То е квалификация за световното първенство по муай тай в Тайланд. Готвихме се в продължение на 3 месеца за това състезание. Заминаваме с 8 състезатели и очаквам поне две квоти за световното първенство. Това нямаше да е възможно, ако не беше финансовата подкрепа на г-н Явор Хайтов, народен представител от област Враца и заместник-председател на Народното събрание, който ни помогна на нашия клуб. Надявам се, че във Враца има и други хора като него, за да са добре спортистите”, коментира Ангел Иванов.

 

Явор Хайтов помага редовно на спортисти от Враца и областта, припомниха паметливи. През последните месеци той е финансирал различни инициативи в детско-юношеската школа на „Ботев” /Враца/, осигури участието на две гарнитури на клуба по тенис на маса „Враца” и обезпечи билетите за пътуването до Словакия на хандбалния отбор за момчета на „Локомотив” /Мездра/.

Врачански състезатели ще се борят за квоти за световно първенство
netinfo