ВМРО Враца
ВМРО Враца / ВМРО - Враца
30 жители на врачанското село Лиляче се вляха в редиците на ВМРО. Това се случи на учредително събрание, провело се на 17 март в салона на местното читалище. Събитието беше ознаменувано със заря и патриотични песни, огласили центъра на селото.

Гости на събранието бяха народният представител от ПГ Обединени патриоти и областен председател на ВМРО Красимир Богданов и общинските съветници Красимир Ангелов – председател на структурата във Враца и Марин Цветков – регионален организатор на войводите за Северозападна България. Те представиха пред присъстващите моменти от славната история и съвременната политическа дейност на патриотите, работата в Народното събрание, състоянието на организацията във Врачанско, културно-просветните прояви и дейността на представителите и в общинския съвет.

ВМРО Враца
ВМРО - Враца

След направения избор председателското място зае Красимир Тодоров. Зам.-председател стана Цветелина Тоткова, а секретар Красимира Илиева. Новоизбраният председател развя знамето на ВМРО и обеща да работи усърдно за развитие на организацията и за подобряване живота на хората в Лиляче.

След учредителното събрание, присъстващите изразиха притесненията си за бъдещето на врачанската областна болница и поставиха много критични въпроси  към работата на местната власт.
 
ВМРО Враца