Създадоха звено за вътрешен контрол в Инспекция по труда
Създадоха звено за вътрешен контрол в Инспекция по труда / пресцентър Община Монтана

Главана инспекция по труда създава звено за вътрешен контрол, заяви  Румяна Михайлова -директор на изпълнителната агенция. Тя представи  резултатите от одита на инспекцията по труда в Монтана, след като нейн служител бе уличен за вземане на подкуп миналия месец.

Сергей Йорданов бе арестуван при полицейска акция в дома му. Главният инспектор  поискал 10 000 лева подкуп от собственик на търговски обект в Монтана, срещу обещанието да не проверява дейността му или да прикрие вече констатирани нарушения.

Най-слабата страна от работата на инспекцията в Монатана е взаимодействието с полицията при извършване на проверки, съобщи Михайлова.

Звеното за вътрешен контрол на агенцията  ще проверява вече проверени от местните инспектори обекти, уточни Михайлова. Целта е да се увеличи ефективността на работата.

Друго ново  звено в струкурата на агенцията ще следи обектите с високо-рискови дейности като подземния добив, химическите и керамичните производства. Промените в структурата са провокирани от двата инцидента в мините Златоград и Горни Лом. Около 30 вида са определените като високо-рискови дейности.   В област Монтана има  10 такива производства от тях в 23 обекта от икономиката.